Lilium Eyeliner

Arrangement van de week!

Al een aantal jaren heb ik een bloemenabonnement bij Syl ’n Meer uit Oude Wetering. Iedere twee weken een kant en klaar bezorgde vaas thuis bezorgd. Dat bevalt me prima. Ze weten wat ik echt niet kan waarderen… geverfde bloemen bijvoorbeeld. Maar juist ook wat mijn persoonlijke voorkeuren zijn: bolbloemen, bloemen en takken die horen bij het seizoen, etc.

Lilium ‘eyeliner’

Deze week werd ik verrast met de lelie ‘Eyeliner’. Op mijn verzoek schrijft Jolande altijd een kaartje bij de bloemen met de ingrediënten van het arrangement, want ik wil wel graag weten wat er in zit… Als we dan de tijd nemen om het kunstwerkje te fotograferen dan kunnen we iedereen ook vertellen welke bloemen ons zo bevallen!

Lelie ‘Eyeliner’ is een fantastische mooie witte lelie die bij het maken van deze foto als 10 dagen in de vaas stond. Evenals de andere bloemen trouwens! ‘Eyeliner’ is een kruising tussen een Lilum longiflorum (de bekende witte trompet lelie) en een Aziatische lelie. Daarom die fantastisch grote bloemen, groter dan van een gemiddelde Aziatische lelie. Geur? Minimaal, dat komt omdat de kruisingsouders (families) ook niet sterk geurend zijn.